Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.
Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.
Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.
Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.
Savustettua poronsydäntä, metsän makuja, sinappikreemi ja ruista (L)
Viinisuositus: Ventisei Montepulciano
Alkoholiton: Crowberry juice
Villitaimenta, puikulaperunaa, hiillostettua sipulia ja lakto-fermentoitua porkkanaa (L, G)
Viinisuositus: Grauburgunder Pinot Gris
Alkoholiton: Cloudberry sparkling
Mustikoita, pullajäätelöä ja pähkinöitä
Viinisuositus: Sinol Garnatxa de l’Emporda
Alkoholiton: Blueberry sparkling
Poronlihamme on lähiruokaa suoraan alueen poronhoitoperheistä. Saamelaiseen tapaan käytämme poronlihasta kaikkia ruhonosia. Tyypillinen tapa syödä poronsydäntä on kuivattuna.
Vieressä virtaavan Juutuanjoen tavoitelluin saalis on elokuussa jokeen kutemaan nouseva taimen. Kirkkaanpunalihainen taimen on makumatka paikalliseen ruokakulttuuriin.
Inarijärven hauki on kirkkaassa ja syvässä vedessä elänyt, jonka vuoksi sen liha on maukasta - Inarijärven taimenesta ja siiasta puhumattakaan.
Poronkuu on poron rasvaa, josta saadaan paljon poron makua ruokaan. Kumpus, eli veripalttu, on erityisesti poroerotuksien aikaan keitetty herkkuruoka täynnä energiaa.
Tiesitkö, että saamenkielestä löytyy sata eri sanaa lumelle ja sen erilaisille olomuodoille? Sää ja säiden vaihtelu ovat rytmittäneet päiviä läpi vuoden kierron ja lumi on mahdollistanut esimerkiksi porojen perässä jutaamisen hiihtäen.
Kylmäsavustettua haukea, suolattua ja kuivattua taimenta, suolakurkkua ja paahdettua ruisleipää (L)
Viinisuositus: Kir-Yanni Assyrtiko
Alkoholiton: Angelica juice
Turskanposkea, briossisämpylää, ruskistettua voita ja omena-fenkolikaviaaria (L)
Viinisuositus: Gabrielle Desteeres Cremant
Alkoholiton: Heather & Goosberry Kombucha
Grillattua poroa, poronkuussa paistettuja sipsejä, kumpusta, tatteja ja punaviini-puolukkakastiketta (L)
Viinisuositus: Alicante Bouschet
Alkoholiton: Branberry & Birch ”lemonade”
Mustaa teetä, inkivääriä, sitruunaa ja poksuvaa karamelllia
Marjasorbettia, tyrniä, marenkia ja jugurttia (L)
Viinisuositus: Ainoa Havu
Alkoholiton: Rasberry sparkling
Garnacha Blanca, Malvasia, Temperanillo Blanco
Pinot Gris
Assyrtiko
Rivaner
Alvarinho
Grüner Veltliner
Riesling
Zweigt, St. Laurent, Cabernet Sauvignon
Temperanillo
Pinot Noir
Sangiovese, Merlot
Grenache, Mourverde, Syrah
Alicante Boushcet
Sangiovese
Shiraz, Viogner
Cask Aqvavit, puolukkavodka, ruusunjuurisiirappi, maustepippuri, puolukkamehu
Kyrö Dark Gin, Ponzu-soija, mustikkalimonadi, tonic
Kyrö Dark Gin, hillaviini, tatti balsamico, tonic
Koskue Gin, Dom Benedicte, kuusenkerkkä, vihreä tee
Butterscotch likööri, Bivrost Aqvavit, kurkumamehu, omenamehu
Martini Rosso, tervalikööri, appelsiinimehu, tonic
Mustikkavodka, lemmenjuoma, maarianheinäsiirappi, kauramaito
Tumma rommi, Martini Rosso, maarianheinäsiirappi, kirsikkamehu
Kurkumamehu, hillamehu, ruusunjuurisiirappi, 0% olut
Kuusenkerkkäjuoma, ruusunjuurisiirappi, kerkkäjauhe, vichy
Väinonputkimehu, hillamehu, tatti balsamico, tonic
Osoite:
Saarikoskentie 2, 99870 Inari
Puhelinnumero:
+358 40 841 1141
Sähköposti:
juutua@wildernesshotels.fi