Aanaar-logo-white

sesongin menu

Koe Inarin erämaa kaikilla aisteilla

Sesongissa nyt

Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.

Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.

Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.

menulla

Luonto ympärillämme.

Previous
Next

Metsästä lautaselle – luonnosta lasiin

Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.

Aanaar menu

Paikallista ruokaa Inarista

Aanaar Menu 3

  • Meahccevánddardeapmi - Walk in the forest

    Savustettua poronsydäntä, metsän makuja, sinappikreemi ja ruista (L)

Viinisuositus: Ventisei Montepulciano
Alkoholiton: Crowberry juice

  • Dápmoga - Trout

    Villitaimenta, puikulaperunaa, hiillostettua sipulia ja lakto-fermentoitua porkkanaa (L, G)

Viinisuositus: Grauburgunder Pinot Gris
Alkoholiton: Cloudberry sparkling

  • sarrithersko - blueberry tart

    Mustikoita, pullajäätelöä ja pähkinöitä

Viinisuositus: Sinol Garnatxa de l’Emporda
Alkoholiton: Blueberry sparkling

  • Hinta 65 €
  • Viinipaketti 36,50 €
  • Alkoholiton paketti 17,50 €
  • bohccováibmu - poronsydän

    Poronlihamme on lähiruokaa suoraan alueen poronhoitoperheistä. Saamelaiseen tapaan käytämme poronlihasta kaikkia ruhonosia. Tyypillinen tapa syödä poronsydäntä on kuivattuna.

  • Dápmot - taimen

    Vieressä virtaavan Juutuanjoen tavoitelluin saalis on elokuussa jokeen kutemaan nouseva taimen. Kirkkaanpunalihainen taimen on makumatka paikalliseen ruokakulttuuriin.

  • Jávreguolli - järvikala

    Inarijärven hauki on kirkkaassa ja syvässä vedessä elänyt, jonka vuoksi sen liha on maukasta - Inarijärven taimenesta ja siiasta puhumattakaan.

  • bohccobiergu - poronliha

    Poronkuu on poron rasvaa, josta saadaan paljon poron makua ruokaan. Kumpus, eli veripalttu, on erityisesti poroerotuksien aikaan keitetty herkkuruoka täynnä energiaa.

  • muohta - lumi

    Tiesitkö, että saamenkielestä löytyy sata eri sanaa lumelle ja sen erilaisille olomuodoille? Sää ja säiden vaihtelu ovat rytmittäneet päiviä läpi vuoden kierron ja lumi on mahdollistanut esimerkiksi porojen perässä jutaamisen hiihtäen.

Aanaar Menu 5

  • jávreguoli - fish from the lake inari

    Kylmäsavustettua haukea, suolattua ja kuivattua taimenta, suolakurkkua ja paahdettua ruisleipää (L)

Viinisuositus: Kir-Yanni Assyrtiko
Alkoholiton: Angelica juice

  • dorskki muođu - cod cheek roll

    Turskanposkea, briossisämpylää, ruskistettua voita ja omena-fenkolikaviaaria (L)

Viinisuositus: Gabrielle Desteeres Cremant
Alkoholiton: Heather & Goosberry Kombucha

  • bohcco min vugiin - aanaar's reindeer

    Grillattua poroa, poronkuussa paistettuja sipsejä, kumpusta, tatteja ja punaviini-puolukkakastiketta (L)

Viinisuositus: Alicante Bouschet
Alkoholiton: Branberry & Birch ”lemonade”

  • jiekŋanjálggus - sorbet lollipop

    Mustaa teetä, inkivääriä, sitruunaa ja poksuvaa karamelllia

  • muohtaspábba - snow globe

    Marjasorbettia, tyrniä, marenkia ja jugurttia (L)

Viinisuositus: Ainoa Havu 
Alkoholiton: Rasberry sparkling

  • Hinta 89,00 €
  • Viinipaketti 36,50 €
  • Alkoholiton paketti 23,50 €

Juomat

"Olipa se suun mukanen, otettasko toisetki?"

Valkoviinit

  • artevino bodegas izadi blanco, espanja

    Garnacha Blanca, Malvasia, Temperanillo Blanco

  • Grauburgunder signature Trocken Schlossber, saksa

    Pinot Gris

  • kir-yianni assyrtiko, kreikka

    Assyrtiko

  • desom rivaner premier cru, luxemburg

    Rivaner

  • Soalheiro aG.hora, portugali

    Alvarinho

  • Nikolaihof Grüner Veltliner classic, itävalta

    Grüner Veltliner

  • What the fogt riesling, saksa

    Riesling

Roseviinit

  • der verlockende aus der alten flur rosé, itävalta

    Zweigt, St. Laurent, Cabernet Sauvignon

Punaviinit

  • Artevino rioja vinã foronda salbide, espanja

    Temperanillo

  • abbe rous pinot noir, ranska

    Pinot Noir

  • ventisei vino nobile di montepulciano, italia

    Sangiovese, Merlot

  • xv& Barbare vin de turquie, turkki

    Grenache, Mourverde, Syrah

  • Rocim alicante boushcet, portugali

    Alicante Boushcet

  • Volpaia castello di volpaia chianto classico riserva, italia

    Sangiovese

  • hangin' snake shiraz, australia

    Shiraz, Viogner

0U8A1220

Cocktailit

  • Tälvipeivi Frosty Day

    Cask Aqvavit, lingonberry vodka, roseroot syrup, allspice, lingonberry lemonade

  • Vekkuli

    Kyrö Dark Gin, blueberry lemonade, Ponzu Soy, tonic water

  • Tavemielâ Northern mood

    Kyrö Bitter, seabuckthorn liquer, roseroot syrup, tonic water

  • Muštoh Memories

    Koval Bourbon, tar liquer, pine bark syrup, Stout, orange juice

  • Puáris Vyevdi Old Forest

    Finnish brandy, butterscotch liquer, homemade ale, cep stock, apple juice

  • Ruottâseh Roots

    Cask Aqvavit, Martini Rosso, beetroot juice, dark balsamico, lingonberry juice

  • Sarečumme Winter kiss

    Blueberry vodka, herbal juice, sweetgrass syrup, oat milk

Alkoholittomat

  • Local juices by Lapin Sara

    Crowberry, Angelica, Spruceshoot, Sweetgrass & Willowherb, Cloudberry

  • Selkäjuomussaari

    Spruceshoot, beetroot juice, roseroot syrup, spruce powder, tonic water

  • Suovasaari

    Homemade ale, cloudberry juice, sweetgrass syrup

  • Jäniskari

    Rowanberry juice, juniper kombucha, sweetgrass syrup, tonic water

  • 3318

    Ginger juice, blackcurrant syrup, dark Balsamico, soda water

Kuohuviinit ja shampanjat

  • gabrielle destrees cremant
  • josep ventosa cava brut
  • bosco prosecco rosé extra dry
  • billecart-salmon brut shampagne
  • champagne gruet selection brut