Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.
Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.
Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.
Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.
Suolattua poroa, puolukkakastiketta, marinoituja juureksia, tryffelillä maustettua öljyä, mallasoksia
Viinisuositus: Ainoa Ilta
Alkoholiton: Kuusenkerkkä kuohujuoma
Grillattua oman järven kalaa, kukkakaalipyreetä, nokiperunaa, väinönputki-pinaattikastiketta
Viinisuositus: Vermentino di Sardegna
Alkoholiton: Väinönputkimehu
Mustikkajäätelöpuikko, karamellisuklaata ja savu-havukreemi
Viinisuositus: Martini Rosso
Alkoholiton: Niitty Sparkling
Poronkuu on poron rasvaa, josta saadaan paljon poron makua ruokaan. Kumpus, eli veripalttu, on erityisesti poroerotuksien aikaan keitetty herkkuruoka täynnä energiaa.
Vieressä virtaavan Juutuanjoen tavoitelluin saalis on elokuussa jokeen kutemaan nouseva taimen. Kirkkaanpunalihainen taimen on makumatka paikalliseen ruokakulttuuriin.
Inarijärven kala on kirkkaassa ja syvässä vedessä elänyt, jonka vuoksi sen liha on maukasta.
Poronkuu on poron rasvaa, josta saadaan paljon poron makua ruokaan. Kumpus, eli veripalttu, on erityisesti poroerotuksien aikaan keitetty herkkuruoka täynnä energiaa.
Mustikalla maustettua graavitaimenta, hiillostettua keltajuurta, jogurttikreemiä ja mallaslastuja
Viinisuositus: Der verlockende rose
Alkoholiton: Aurora kuohu
Pikkelöityä porkkanaa, porkkana-korianterikaviaaria, porkkana-appelsiinigeeliä, fermentoituja porkkanasipsejä, fetakreemiä ja paahdettuja pähkinöitä
Viinisuositus: Desom Rivaner
Alkoholiton: Kombucha
Poroa savustettuna männyn neulasilla, karamellisoitua sipuli-sienipyrettä, kumpusta, tatilla maustettua jäkälää sekä puolukka-punaviinikastiketta
Viinisuositus: Ziggurat Montefalco
Alkoholiton: Kuusenkerkkä kuohu
Metsämarjasorbettia, pettukeksiä, salmiakkikiviä, männynkaarnakreemi
Viinisuositus: Schmitges Erdener sweet Riesling
Alkoholiton: Lemmenjuoma
Pikkelöityä porkkanaa, porkkana-korianterikaviaaria, porkkana-appelsiinigeeliä, fermentoituja porkkanasipsejä, fetakreemiä ja paahdettuja pähkinöitä
Viinisuositus: Desom Rivaner
Alkoholiton: Aurora kuohujuoma
Lehtitaikina, sieni-portviinipyree, paistettuja sieniä, kuivattuja sienilastuja
Viinisuositus: Ainoa Ilta
Alkoholiton: Kuusenkerkkä kuohu
Kahteen kertaan kypsennettyä juuripersiljaa, fermentoitu mustikka-sriracha glaseeraus sekä mustikkakastike
Viinisuositus: Le Seminaire
Alkoholiton: Luomu mustikkalimonadi
Metsämarjasorbetti, pettukeksi, salmiakkikiviä, männynkaarnakreemi
Viinisuositus: Schmitges Erdener sweet Riesling
Alkoholiton: Lemmenjuoma
Aino Vaapukka, Väinönputkivodka, Väinönputkimehu, Vichy/Tonic, Rosepippuria,
Napue Gin, Kuusenkerkkämehu, Retiisiä, Vichy,
Kyrö Dark Gin, Hillaviini, Tatti-balsamico, Tonic
Koval Bourbon Whiskey, Fireball Likööri, Appelsiinia, Sima
Grape Moonshine, Tyrni Likööri, Omenaviinietikka, Pommac, Tonic
Bivrost Aquavit Liquor, Hillalikööri, Hillamehu, Kauramaito
Tumma Rommi, Koivu & minttu-mehu, Limeä, Vichy
Väinönputkimehu, Hillamehu, Tatti balsamico, Tonic
Hillamehu, Hillahillo, Kauramaito
Kuusenkerkkämehu, Ruusunjuurisiirappi, Kerkkäjauhe, Vichy
Vadelmasiirappi, Limeä, Minttua, Vichy
Osoite:
Saarikoskentie 2, 99870 Inari
Puhelinnumero:
+358 40 841 1141
Sähköposti:
juutua@wildernesshotels.fi