sesongin
menu

Koe Inarin erämaa kaikilla aisteilla

Sesongissa nyt

Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.

Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.

Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.

IMG_5041

menulla

Luonto ympärillämme

Metsästä lautaselle – luonnosta lasiin

Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.

Aanaar menu

Paikallista ruokaa Inarista

Aanaar Menu 3

  • Pöpelikkö (D, G)

    Porotartar, pikkelirelissiä, pikkelipuolukkageeliä, puikulaperunasipsiä ja mäntymajoneesia

Viinisuositus: Weemala Pinot Noir
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu

  • Kasari (L, G)

    Inarijärven taimenta sous-vide, savukala-hollandaisekastiketta, naurispyreetä, paahdettua raita- ja keltajuurta

Viinisuositus: Finca Bacara Yeya
Alkoholiton: Sitruunalimonaadi

  • Kaarnikka (G)

    Mustikka-kaarnikkakakku, mustikkageeliä, mustikkasorbettia ja valkosuklaakristallia

Viinisuositus: Ainoa Sametti
Alkoholiton: Mustikkalimonaadi

  • Hinta 72€
  • Viinipaketti 27,20 €
  • Alkoholiton juomapaketti 19,20€

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

  • PÖPELIKKÖ

    Villi ja vehreä metsä, jossa polut katoavat ja luonto ottaa vallan. Siellä liikkuu poro, nousevat sienet ja kypsyvät marjat. Pöpelikkö on makumatka suomalaiseen metsään – arvaamaton mutta täynnä aarteita.

  • Kasari

    Yksi Inarijärven tunnetuista selkävesistä – avoin ja laaja alue, jonka nimi on usein paikallisten kalastajien puheissa. Se on yksi niistä paikoista, joihin liittyy vahvoja muistoja ja tarinoita Inarijärven ääreltä

  • Kaarnikka

    Kaarnikka, eli variksenmarja, kasvaa tunturien rinteillä ja kivikkoisilla soilla, missä vain sitkeimmät kasvit menestyvät. Sen tumma ja intensiivinen maku heijastaa pohjoisen voimaa ja raikkautta – vaatimaton mutta vahva marja, osa Lapin makuperinnettä.

  • Lipan lumo

    Lippa on perinteinen siianpyydys – tuttu näky kalastajien käsissä Inarijärvellä. Siika saa tässä annoksessa arvoisensa roolin pohjoisten makujen rinnalla.

  • Metsäarancini

    Metsäarancini kätkee sisäänsä pohjoisen metsän maut; tatin syvyyden, marjojen raikkauden ja metsän sammaleisen tuoksun. Se on lämmin, lohdullinen suupala, jossa metsä näyttäytyy tiivistettynä muotona, karu ja runsas yhtä aikaa.

  • Kielas

    Koivikkoa kasvava ylänne, joka halkoo tunturien maanselkää – hiljainen reitti, jonka tuntevat niin porot kuin kulkijat. Se on osa maisemaa ja elämäntapaa, jossa pohjoinen perinne ja luonnon rytmi kulkevat rinnakkain.

  • Sienimetsä

    Tatti on metsän arvostetuimpia aarteita. Sen maku on syvä, täyteläinen ja maanläheinen. Maarianheinä taas tuo lempeää makeutta ja tuoksua, kuin kesän valo kantautuisi syksyyn asti. Yhdessä ne tekevät Sienimetsästä metsän sävyjen yllättävän ja hurmaavan kohtaamisen.

Aanaar Menu 5

  • Lipan lumo (L)

    Savusiikaterriiniä, siianmätiä, saaristolaisleipäsipsiä, pikkelirelissiä, savusmetanaa, tilliöljyä ja piimäkastiketta

Viinisuositus: Schmitges Spätburgunder Rose
Alkoholiton: Aurorakuohu

  • Metsäarancini (G, D, V)

    Tattiarancini, sienikreemiä, puolukkagastrique, parmesaanivaahtoa ja pikkelöityä matsutakea

Viinisuositus: Champalou Vouvray
Alkoholiton: Väinönputkimehu

  • Kielas (L)

    Paistettua poron ulkofileetä, paistettua poron kieltä, kumpusta, paistettua tattia, puolukka-balsamicokastiketta, katajanmarja-puikulapyreetä, tattisipsi ja mustikkajäkälää

Viinisuositus: Bedoba Saperavi
Alkoholiton: Variksenmarjamehu

  • Pre-Dessert

    Kurkkugranitea ja väinönputkikaviaaria

  • Sienimetsä (G)

    Tattijäätelöä, tattikinuskia, maarianheinä-valkosuklaakakku ja suklaaganachea

Viinisuositus: Ainoa Kaste
Alkoholiton: Lemmenjuoma

  • Hinta 95€
  • Viinipaketti 42€
  • Alkoholiton paketti 24€

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

Aanaar Vegetarian
Menu 5

  • Kajastus (G, D, V)

    Porkkanatartar, puffattu porkkanasipsi, ketunleipägeeliä, soija-inkiväärimajoneesia ja purjontuhkaöljyä

Viinisuositus: Ainoa Aava
Alkoholiton: Lime Kombucha

  • Metsäarancini (L)

    Tattiarancini, sienikreemiä, puolukkagastrique, parmesaanivaahtoa ja pikkelöityä matsutakea

Viinisuositus: Champalou Vouvray
Alkoholiton: Väinönputkimehu

  • Korea syksy (G, D, V)

    Suolakuoressa kypsytetty selleri, paahdettua kukkakaali-misopyreetä, puffattua riisiä ja auringonkukansiemenespuma

Viinisuositus: Colle Stefano Verdiccio di Matelica
Alkoholiton: Persikka, kamomilla & appelsiinijäätee

  • Pre-dessert

    Kurkkugranitea ja väinönputkikaviaaria

  • Puutarha (G, D, V)

    Suklaabrownie, pistaasijäätelöä, kurpitsamarmelaadia ja marenkia

Viinisuositus: Ainoa Havu
Alkoholiton: Karpalo-kirsikka limonaadi

  • Hinta 75€
  • Viinipaketti 41,50€
  • Alkoholiton juomapaketti 24€

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

  • Kajastus

    Yöttömän yön pehmeä valo viipyilee maisemassa – ei täysin päivä, ei täysin yö. Kajastus on pohjoisen öiden hentoa hehkua, joka antaa oman värinsä ja jättää jälkensä myös makuihin.

  • Korea syksy

    Syksy pukeutuu loistoonsa. Värit hehkuvat, ilma on kirkas ja maa antaa runsautensa. Sellerin syvä maku ja kukkakaalin paahteisuus yhdistyvät riisin kepeyteen ja auringonkukan lämpöön. Korea syksy on kunnianosoitus pohjoisen syksyn runsaalle kauneudelle.

  • Puutarha

    Puutarha on täynnä kypsynyttä makeutta ja värien loistoa. Suklaan syvyys, pistaasin raikkaus ja kurpitsan lempeä makeus kietoutuvat yhteen kuin sadonkorjuun juhla – hetki, jossa kesän lämpö viipyy syksyn kynnyksellä.

Drinkit

"Olipa se suun mukanen, otettasko toisetki?"

IMG_8678

Aperitiivit

  • Ahonlaita 11,50

    Väinönputkivodka, nokkossiirappi, lime ja vichy

  • Valokki sour 11,50

    Bivrost Aquavit, hillaviini, hillamehu, sitruunaa ja aquafabaa

  • puskajuoma 11,50

    Napue Gin, vadelmaviini, siankärsämömehu, ruusunjuurisiirappi ja vichy

  • pohjolan pouta 11,50

    Kyrö Dark Gin, tyrniä, vaniljasiirappia, sitruunaa ja aquafabaa

alkoholittomat

  • hillasour 10,80

    Hillamehua, sitruunaa ja aquafabaa