Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.
Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.
Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.
Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.
Yrteillä ja jaloviinalla marinoitu porocarpaccio, pikkelöityä kantarelliä, puolukkageeliä, puffattua tattaria ja kuusimajoneesia
Viinisuositus: Weemala Pinot Noir
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu
Grillattua Inarijärven taimenta, bouillabaisse -kastiketta, kukkakaali-tonkapapupyreetä, uusia perunoita ja grillattua porkkanaa
Viinisuositus: Finca Bacara Yeya
Alkoholiton: Väinönputkimehu
Tyrnileivos, kahvikreemiä, hillageeliä, hillajäädyke, marinoitua hillaa ja italialaista marenkia
Viinisuositus: Ainoa Valokki
Alkoholiton: Hillamehu
Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.
G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis
Villi ja vehreä metsä, jossa polut katoavat ja luonto ottaa vallan. Siellä liikkuu poro, nousevat sienet ja kypsyvät marjat. Pöpelikkö on makumatka suomalaiseen metsään – arvaamaton mutta täynnä aarteita.
Yksi Inarijärven tunnetuista selkävesistä – avoin ja laaja alue, jonka nimi on usein paikallisten kalastajien puheissa. Se on yksi niistä paikoista, joihin liittyy vahvoja muistoja ja tarinoita Inarijärven ääreltä
Pohjoisen yöttömässä yössa ei luonto lepää. Sen ainutlaatuinen valo tekee marjoista erityisen ravinnerikkaita – pohjoisen kesän puhtaimpia makuja.
Lippa on perinteinen siianpyydys – tuttu näky kalastajien käsissä Inarijärvellä. Siika saa tässä annoksessa arvoisensa roolin pohjoisten makujen rinnalla.
Yöttömän yön pehmeä valo viipyilee maisemassa – ei täysin päivä, ei täysin yö. Kajastus on pohjoisen öiden hentoa hehkua, joka antaa oman värinsä ja jättää jälkensä myös makuihin.
Koivikkoa kasvava ylänne, joka halkoo tunturien maanselkää – hiljainen reitti, jonka tuntevat niin porot kuin kulkijat. Se on osa maisemaa ja elämäntapaa, jossa pohjoinen perinne ja luonnon rytmi kulkevat rinnakkain.
Kesäinen savusauna on hetki, jossa aika pysähtyy. Koivujen vihreys, lämmin savu ja tervan tuoksu täyttävät ilman, ja hiljaisuus kietoo ympärilleen. Koivunlehden raikkaus, savun pehmeys ja salmiakin syvyys vievät suoraan siihen hetkeen.
Savusiikaterriini, siianmätiä, saaristolaisleipäsipsi, pikkelifenkolia, rapeaa retiisiä, herukanlehtivaahtoa ja tilliöljyä
Viinisuositus: Schmitges Spätburgunder Rose
Alkoholiton: Herukanlehtikuohuva
Porkkanatartar, puffattu porkkanasipsi, sitruuna-verbenageeliä, nokkosemulsiota ja purjontuhkaöljyä
Viinisuositus: Ainoa Aava
Alkoholiton: Lime Kombucha
Grillattua poron ulkofilettä, paistettua poron kieltä, kumpusta, paistettua tattia, puolukka-balsamicokastiketta, katajanmarja-puikulapyreetä, tattisipsi ja mustikkajäkälää
Viinisuositus: Bedoba Saperavi
Alkoholiton: Variksenmarjamehu
Väinönputkea, maarianheinää ja tattia
Koivunlehtisorbettia, tervabavaroisea ja salmiakkia
Viinisuositus: Ainoa Vaapukka
Alkoholiton: Raparperikuohuva
Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.
G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis
Rapea perunapesä täytettynä kesän kasviksilla, fermentoitua valkoista parsaa, kantarellihummusta ja parsavaahtoa
Viinisuositus: Frühroter Veltliner
Alkoholiton: Aurorakuohu
Porkkanatartar, puffattu porkkanasipsi, sitruunaverbena-geeliä, nokkosemulsiota ja purjontuhkaöljyä
Viinisuositus: Ainoa Aava
Alkoholiton: Lime Kombucha
Confit-kypsennettyä ja hiillostettua purjoa, kvinoa-kasvispaistosta, grillattua terttutomaattia, varsiparsakaalta, auringonkukansiemencrumblea, pikkelöityä kuusenkerkkää ja kimchi-vinaigrettea
Viinisuositus: Champalou Vouvray
Alkoholiton: Omena- & Merisuolalimonadi
Herukanlehti
Suklaabrownie, pistaasijäätelöä, marinoitua raparperia ja mansikoita
Viinisuositus: Ainoa Suven Taika
Alkoholiton: Lemmenjuoma
Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.
G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis
Pesä on suoja ja kasvuympäristö – paikka, jossa uusi saa alkaa. Rapea perunapesä kätkee sisäänsä kesän kirkkaimmat maut
Yöttömän yön pehmeä valo viipyilee maisemassa – ei täysin päivä, ei täysin yö. Kajastus on pohjoisen öiden hentoa hehkua, joka antaa oman värinsä ja jättää jälkensä myös makuihin.
“Korea” voi olla kaunis, värikäs tai näyttävä – aivan kuten pohjoinen kesä. Lyhyt mutta täynnä valoa, sävyjä ja elämää. Ja pieni vivahde Koreaa maussa – yllättävä, mutta sopiva.
Puutarha on kesän makumuisto – paikka, jossa makeus kypsyy auringossa ja värit puhkeavat esiin. Siellä raparperi kirpaisee, mansikka makeuttaa ja vihreä viipyy hetken kielellä.
Väinönputkivodka, nokkossiirappi, lime ja vichy
Bivrost Aquavit, hillaviini, hillamehu, sitruunaa ja aquafabaa
Napue Gin, vadelmaviini, siankärsämömehu, ruusunjuurisiirappi ja vichy
Kyrö Dark Gin, tyrniä, vaniljasiirappia, sitruunaa ja aquafabaa
Kyrö Dark Gin, Martini Bianco, ruusunjuurisiirappi, kuusenkerkkämehu ja tonic
Mustikkavodka, lime, vichy, mintun- ja koivunlehdet
Jaloviina, tattiliemi, tattibalsamico, tumma olut ja omenamehu
Bivrost Espresso -likööri, hillalikööri, hillamehu ja kaurakerma
Kattila Absinthe, ruusunjuurisiirappi, sitruunaa, oliiviöljy ja sitruunalimonadi
Hillamehua, sitruunaa ja aquafabaa
Mustikkasiirappi, lime, vichy, mintun- ja koivunlehtiä
Espresso, maarianheinäsiirappi ja kaurakerma
Osoite:
Saarikoskentie 2, 99870 Inari
Puhelinnumero:
+358 40 841 1141
Sähköposti:
juutua@wildernesshotels.fi
Huomioittehan, että emme ota vastaan käteismaksuja.
Concert: 15.08.2024 22:00.
IJAHIS IDJA OVDAFEASTA – IJAHIS IDJA ETKOT – IJAHIS IDJA PRE-PARTY
Free entrance – Vapaa Pääsy