Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.
Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.
Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.
Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.
Appelsiini-yuzu marinoitua siikaa, siian mätiä, pikkelöityä retikkaa ja kuusiöljyä
Viinisuositus: Fang Des Tages riesling
Alkoholiton: Lime kombucha
Tattiarancini, sienikreemiä, puolukkagastrique ja pikkelöityä sientä
Viinisuositus: Ainoa Ilta
Alkoholiton: Crowberry juice
Ruiskuorrutettua taimenta, konfattuja kasviksia maustepippuri-laakerinlehtiöljyä, sitruunageeliä ja kermainen kalaliemi
Viinisuositus: Carsin Sauvignon Gris
Alkoholiton: Apple & Seasalt lemonade
Poron fileetä, puikulapyreetä, kumpusta, paistettua herkkutattia, mustikkajäkälää, pikkelöityä puolukkaa ja mustikka-balsamicokastiketta
Viinisuositus: Bedoba Saperavi
Alkoholiton: Blueberry lemonade
Variksenmarjakakkua, karviaissorbettia, maarianheinäkreemiä, marinoitua karviaista ja variksenmarjatuille
Viinisuositus: Ainoa Sametti
Alkoholiton: Sweetgrass-Fireweed juice
Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.
G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis
Salainen paikka, jonka jokainen paikallinen tuntee. Se on yksi Inarin erämaan hiljaisimmista järvistä ja paras kalapaikka, jonka sijaintia ei jaeta edes parhaalle ystävälle. Sieltä pyydetään kalaa myös kotipakkaseen. Tässä annoksessa siika saa rinnalleen pohjoisen happamia ja raikkaita sävyjä sekä kuusiöljyn metsäisen vivahteen.
Kasari on avara ja tuulille altis selkä Inarijärvellä. Inarin taimenta paikalliset kunnioittavat. Kasarin rantakiville iskevä järvi, syvyyksistä nostettu taimen ja kalakeiton tutut elementit antavat tälle annokselle sen luonteen. Annos on samalla kunnianosoitus paikallisille kalastajille, jotka säätä uhmaten pitävät yllä perinnettä, jonka työtä ja taitoa arvostamme.
Kielas on tunturien yllä kulkeva kapea ylänkö, poron vanha kulkureitti ja laidunmaa. Sen jäkälämatot, tunturikoivikot ja metsän rajat näkyvät tässä annoksessa. Poron fileen rinnalla puikula, kumpu, herkkutatti, jäkälä, puolukka ja mustikka–balsamico muodostavat kokonaisuuden, joka heijastaa poron ravintoa ja pohjoisen maiseman omaleimaista syvyyttä.
Talviyö on pohjoisen hiljaisin hetki – aika, jolloin marjat lepäävät lumen alla ja metsän aromit syvenevät. Annoksen tummat ja vaaleat sävyt ja maut heijastavat tuota hetkeä: pohjoisen talviyötä, jossa pimeys ja valo kulkevat rinnan.
Maa-artisokka on pohjoisen maan kätketty juuri, joka kasvaa hiljaisuudessa ja routaisen maaperän suojassa. Trilogia tuo esiin sen luonnollisen syvyyden ja pohjoisen maaperän monikerroksisen luonteen – kuin tarinan, joka avautuu vasta kun juuren nostaa valoon.
Pohjoisen metsät kantavat satoa, joka syntyy hitaasti: jäkälän keskeltä nousevat sienet, sammalten varjoissa kypsyvät marjat ja maaperän syvät aromit. Tämä annos kokoaa yhteen metsän kerrokset ja niiden hienovaraisen umamin – pohjoisen luonnon oman sadon, joka kantaa vuodenaikojen hiljaista voimaa.
Kajo on ensimmäinen valo pohjoisen aamussa – hetki juuri ennen kaamosta ja heti sen jälkeen, kun hehku murtaa yön sinisen. Annoksen lämpimät, tulen kaltaiset sävyt ja mausteisuus heijastavat tuota kajastusta: valon ensikosketusta pimeään, jossa lämpö ja raikkaus kulkevat rinnakkain.
Kuura syntyy yön hiljaisuudesta – valkea pinta, joka peittää kaiken kevyesti kuin talven oma salaisuus. Sen alla lepäävät värit ja maut, jotka heräävät eloon vasta, kun kuura murtuu ja valo avaa piilotetun maailman. Tämä annos on hetki ennen aamua, silloin kun talvi vielä kuiskaa.
Maa-artisokkatrilogia
Viinisuositus: Cortese Orange-Utan
Alkoholiton: Herukanlehtikuohu
Tattiarancini, sienikreemiä, puolukkagastrique ja pikkelöityä sientä
Viinisuositus: Ainoa Ilta
Alkoholiton: Yarrow & Lingonberry juice
Suolakuoressa kypsytettyä selleriä, paahdettua kukkakaali-misopyreetä, puffattua riisiä ja auringonkukansiemenespuma
Viinisuositus: Ainoa Silkki
Alkoholiton: Blueberry juice
Friteerattu ja rapea panisse, kikherne - myskikurpitsa pyre, sitruuna - sahrami kiviä ja tirokrafteri kastike
Viinisuositus: Sophie Schaal gewürstraminer
Alkoholiton: Spruceshoot lemonade
Vaniljavaahtoa, karpalogranite, greippiä, karpalolonkerokuutioita ja marenkia
Viinisuositus: Ainoa Kaste
Alkoholiton: Yarrow juice
Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.
G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis
Appelsiini - yuzu marinoitua siikaa, siian mätiä, pikkelöityä retikkaa ja kuusiöljyä
Viinisuositus: Fang Des Tages riesling
Alkoholiton: Lime Kombucha
Tattiarancini, sienikreemiä, puolukkagastrique ja pikkelöityä sientä
Viinisuositus: Ainoa Ilta
Alkoholiton: Yarrow & Lingonberry juice
Ruiskuorrutettua taimenta, konfattuja kasviksia, maustepippuri - laakerinlehti öljyä, sitruuna geeliä ja kermainen kalaliemi
Viinisuositus: Carsin Sauvignon Gris
Alkoholiton: Apple & Seasalt lemonade
Friteerattu ja rapea panesse, kikherne - myskikurpitsa pyre, sitruuna - sahrami kiviä ja tirokrafteri kastike
Viinisuositus: Sophie Schaal gewürstraminer
Alkoholiton: Spruceshoot lemonade
Variksenmarjakakkua, karviaissorbettia, maarianheinäkreemiä, marinoitua karviaista ja variksenmarjatuille
Viinisuositus: Ainoa Sametti
Alkoholiton: Sweetgrass & Fireweed juice
Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.
G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis
Salainen paikka, jonka jokainen paikallinen tuntee. Se on yksi Inarin erämaan hiljaisimmista järvistä ja paras kalapaikka, jonka sijaintia ei jaeta edes parhaalle ystävälle. Sieltä pyydetään kalaa myös kotipakkaseen. Tässä annoksessa siika saa rinnalleen pohjoisen happamia ja raikkaita sävyjä sekä kuusiöljyn metsäisen vivahteen.
Kajo on ensimmäinen valo pohjoisen aamussa, hetki juuri ennen kaamosta ja heti sen jälkeen, kun hehku murtaa yön sinisen. Annoksen lämpimät, tulen kaltaiset sävyt ja mausteisuus heijastavat tuota kajastusta: valon ensikosketusta pimeään, jossa lämpö ja raikkaus kulkevat rinnakkain.
Kasari on avara ja tuulille altis selkä Inarijärvellä. Inarin taimenta paikalliset kunnioittavat. Kasarin rantakiville iskevä järvi, syvyyksistä nostettu taimen ja kalakeiton tutut elementit antavat tälle annokselle sen luonteen. Annos on samalla kunnianosoitus paikallisille kalastajille, jotka säätä uhmaten pitävät yllä perinnettä, jonka työtä ja taitoa arvostamme.
Talviyö on pohjoisen hiljaisin hetki – aika, jolloin marjat lepäävät lumen alla ja metsän aromit syvenevät. Annoksen tummat ja vaaleat sävyt ja maut heijastavat tuota hetkeä: pohjoisen talviyötä, jossa pimeys ja valo kulkevat rinnan.
Kyrö Dark Gin, Jaloviina, Cloudberry liquer,
Angelica Vodka & Juice, Aquavit liquer, Lemon, Aquafaba,
Jameson, maarianheinäsiirappi, sitruunaa, tonic
Jaloviina, Gustav cloudberry liquer, Cep balsamico, Seasalt, Aquafaba
Turmeric & Ginger juice, Angelica, Spruceshoot, Roasted citrus liqued