Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.
Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.
Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.
Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.
Porotartar, pikkelirelissiä, pikkelipuolukkageeliä, puikulaperunasipsiä ja mäntymajoneesia
Viinisuositus: Weemala Pinot Noir
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu
Inarijärven taimenta sous-vide, savukala-hollandaisekastiketta, naurispyreetä, paahdettua raita- ja keltajuurta
Viinisuositus: Finca Bacara Yeya
Alkoholiton: Sitruunalimonaadi
Mustikka-kaarnikkakakku, mustikkageeliä, mustikkasorbettia ja valkosuklaakristallia
Viinisuositus: Ainoa Sametti
Alkoholiton: Mustikkalimonaadi
Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.
G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis
Villi ja vehreä metsä, jossa polut katoavat ja luonto ottaa vallan. Siellä liikkuu poro, nousevat sienet ja kypsyvät marjat. Pöpelikkö on makumatka suomalaiseen metsään – arvaamaton mutta täynnä aarteita.
Yksi Inarijärven tunnetuista selkävesistä – avoin ja laaja alue, jonka nimi on usein paikallisten kalastajien puheissa. Se on yksi niistä paikoista, joihin liittyy vahvoja muistoja ja tarinoita Inarijärven ääreltä
Kaarnikka, eli variksenmarja, kasvaa tunturien rinteillä ja kivikkoisilla soilla, missä vain sitkeimmät kasvit menestyvät. Sen tumma ja intensiivinen maku heijastaa pohjoisen voimaa ja raikkautta – vaatimaton mutta vahva marja, osa Lapin makuperinnettä.
Lippa on perinteinen siianpyydys – tuttu näky kalastajien käsissä Inarijärvellä. Siika saa tässä annoksessa arvoisensa roolin pohjoisten makujen rinnalla.
Metsäarancini kätkee sisäänsä pohjoisen metsän maut; tatin syvyyden, marjojen raikkauden ja metsän sammaleisen tuoksun. Se on lämmin, lohdullinen suupala, jossa metsä näyttäytyy tiivistettynä muotona, karu ja runsas yhtä aikaa.
Koivikkoa kasvava ylänne, joka halkoo tunturien maanselkää – hiljainen reitti, jonka tuntevat niin porot kuin kulkijat. Se on osa maisemaa ja elämäntapaa, jossa pohjoinen perinne ja luonnon rytmi kulkevat rinnakkain.
Tatti on metsän arvostetuimpia aarteita. Sen maku on syvä, täyteläinen ja maanläheinen. Maarianheinä taas tuo lempeää makeutta ja tuoksua, kuin kesän valo kantautuisi syksyyn asti. Yhdessä ne tekevät Sienimetsästä metsän sävyjen yllättävän ja hurmaavan kohtaamisen.
Savusiikaterriiniä, siianmätiä, saaristolaisleipäsipsiä, pikkelirelissiä, savusmetanaa, tilliöljyä ja piimäkastiketta
Viinisuositus: Schmitges Spätburgunder Rose
Alkoholiton: Aurorakuohu
Tattiarancini, sienikreemiä, puolukkagastrique, parmesaanivaahtoa ja pikkelöityä matsutakea
Viinisuositus: Champalou Vouvray
Alkoholiton: Väinönputkimehu
Paistettua poron ulkofileetä, paistettua poron kieltä, kumpusta, paistettua tattia, puolukka-balsamicokastiketta, katajanmarja-puikulapyreetä, tattisipsi ja mustikkajäkälää
Viinisuositus: Bedoba Saperavi
Alkoholiton: Variksenmarjamehu
Kurkkugranitea ja väinönputkikaviaaria
Tattijäätelöä, tattikinuskia, maarianheinä-valkosuklaakakku ja suklaaganachea
Viinisuositus: Ainoa Kaste
Alkoholiton: Lemmenjuoma
Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.
G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis
Porkkanatartar, puffattu porkkanasipsi, ketunleipägeeliä, soija-inkiväärimajoneesia ja purjontuhkaöljyä
Viinisuositus: Ainoa Aava
Alkoholiton: Lime Kombucha
Tattiarancini, sienikreemiä, puolukkagastrique, parmesaanivaahtoa ja pikkelöityä matsutakea
Viinisuositus: Champalou Vouvray
Alkoholiton: Väinönputkimehu
Suolakuoressa kypsytetty selleri, paahdettua kukkakaali-misopyreetä, puffattua riisiä ja auringonkukansiemenespuma
Viinisuositus: Colle Stefano Verdiccio di Matelica
Alkoholiton: Persikka, kamomilla & appelsiinijäätee
Kurkkugranitea ja väinönputkikaviaaria
Suklaabrownie, pistaasijäätelöä, kurpitsamarmelaadia ja marenkia
Viinisuositus: Ainoa Havu
Alkoholiton: Karpalo-kirsikka limonaadi
Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.
Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.
G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis
Yöttömän yön pehmeä valo viipyilee maisemassa – ei täysin päivä, ei täysin yö. Kajastus on pohjoisen öiden hentoa hehkua, joka antaa oman värinsä ja jättää jälkensä myös makuihin.
Syksy pukeutuu loistoonsa. Värit hehkuvat, ilma on kirkas ja maa antaa runsautensa. Sellerin syvä maku ja kukkakaalin paahteisuus yhdistyvät riisin kepeyteen ja auringonkukan lämpöön. Korea syksy on kunnianosoitus pohjoisen syksyn runsaalle kauneudelle.
Puutarha on täynnä kypsynyttä makeutta ja värien loistoa. Suklaan syvyys, pistaasin raikkaus ja kurpitsan lempeä makeus kietoutuvat yhteen kuin sadonkorjuun juhla – hetki, jossa kesän lämpö viipyy syksyn kynnyksellä.
Väinönputkivodka, nokkossiirappi, lime ja vichy
Bivrost Aquavit, hillaviini, hillamehu, sitruunaa ja aquafabaa
Napue Gin, vadelmaviini, siankärsämömehu, ruusunjuurisiirappi ja vichy
Kyrö Dark Gin, tyrniä, vaniljasiirappia, sitruunaa ja aquafabaa
Hillamehua, sitruunaa ja aquafabaa