sesongin
menu

Koe Inarin erämaa kaikilla aisteilla

Sesongissa nyt

Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.

Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.

Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.

Image (3)

menulla

Luonto ympärillämme

Metsästä lautaselle – luonnosta lasiin

Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.

Aanaar menu

Paikallista ruokaa Inarista

Aanaar Menu 5

  • Mettäjärvi

    Appelsiini-yuzu marinoitua siikaa, siian mätiä, pikkelöityä retikkaa ja kuusiöljyä

Viinisuositus: Fang Des Tages riesling 
Alkoholiton: Lime kombucha 

  • Pohjoisen satoa (G, V)

    Tattiarancini, sienikreemiä, puolukkagastrique ja pikkelöityä sientä

Viinisuositus: Ainoa Ilta
Alkoholiton: Crowberry juice

  • Kasari (L)

    Ruiskuorrutettua taimenta, konfattuja kasviksia maustepippuri-laakerinlehtiöljyä, sitruunageeliä ja kermainen kalaliemi

Viinisuositus: Carsin Sauvignon Gris
Alkoholiton: Apple & Seasalt lemonade

  • Kielas (L)

    Poron fileetä, puikulapyreetä, kumpusta, paistettua herkkutattia, mustikkajäkälää, pikkelöityä puolukkaa ja mustikka-balsamicokastiketta

Viinisuositus: Bedoba Saperavi
Alkoholiton: Blueberry lemonade 

  • Talviyö (L,G)

    Variksenmarjakakkua, karviaissorbettia, maarianheinäkreemiä, marinoitua karviaista ja variksenmarjatuille

Viinisuositus: Ainoa Sametti
Alkoholiton: Sweetgrass-Fireweed juice

  • Hinta 98€
  • Viinipaketti 43€
  • Alkoholiton paketti 27€

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

  • mettäjärvi

    Salainen paikka, jonka jokainen paikallinen tuntee. Se on yksi Inarin erämaan hiljaisimmista järvistä ja paras kalapaikka, jonka sijaintia ei jaeta edes parhaalle ystävälle. Sieltä pyydetään kalaa myös kotipakkaseen. Tässä annoksessa siika saa rinnalleen pohjoisen happamia ja raikkaita sävyjä sekä kuusiöljyn metsäisen vivahteen.

  • kasari

    Kasari on avara ja tuulille altis selkä Inarijärvellä. Inarin taimenta paikalliset kunnioittavat. Kasarin rantakiville iskevä järvi, syvyyksistä nostettu taimen ja kalakeiton tutut elementit antavat tälle annokselle sen luonteen. Annos on samalla kunnianosoitus paikallisille kalastajille, jotka säätä uhmaten pitävät yllä perinnettä, jonka työtä ja taitoa arvostamme.

  • Kielas

    Kielas on tunturien yllä kulkeva kapea ylänkö, poron vanha kulkureitti ja laidunmaa. Sen jäkälämatot, tunturikoivikot ja metsän rajat näkyvät tässä annoksessa. Poron fileen rinnalla puikula, kumpu, herkkutatti, jäkälä, puolukka ja mustikka–balsamico muodostavat kokonaisuuden, joka heijastaa poron ravintoa ja pohjoisen maiseman omaleimaista syvyyttä.

  • talviyö

    Talviyö on pohjoisen hiljaisin hetki – aika, jolloin marjat lepäävät lumen alla ja metsän aromit syvenevät. Annoksen tummat ja vaaleat sävyt ja maut heijastavat tuota hetkeä: pohjoisen talviyötä, jossa pimeys ja valo kulkevat rinnan.

  • trilogia

    Maa-artisokka on pohjoisen maan kätketty juuri, joka kasvaa hiljaisuudessa ja routaisen maaperän suojassa. Trilogia tuo esiin sen luonnollisen syvyyden ja pohjoisen maaperän monikerroksisen luonteen – kuin tarinan, joka avautuu vasta kun juuren nostaa valoon.

  • pohjoisen satoa

    Pohjoisen metsät kantavat satoa, joka syntyy hitaasti: jäkälän keskeltä nousevat sienet, sammalten varjoissa kypsyvät marjat ja maaperän syvät aromit. Tämä annos kokoaa yhteen metsän kerrokset ja niiden hienovaraisen umamin – pohjoisen luonnon oman sadon, joka kantaa vuodenaikojen hiljaista voimaa.

  • Kajo

    Kajo on ensimmäinen valo pohjoisen aamussa – hetki juuri ennen kaamosta ja heti sen jälkeen, kun hehku murtaa yön sinisen. Annoksen lämpimät, tulen kaltaiset sävyt ja mausteisuus heijastavat tuota kajastusta: valon ensikosketusta pimeään, jossa lämpö ja raikkaus kulkevat rinnakkain.

  • Kuura

    Kuura syntyy yön hiljaisuudesta – valkea pinta, joka peittää kaiken kevyesti kuin talven oma salaisuus. Sen alla lepäävät värit ja maut, jotka heräävät eloon vasta, kun kuura murtuu ja valo avaa piilotetun maailman. Tämä annos on hetki ennen aamua, silloin kun talvi vielä kuiskaa.

Aanaar vegan menu 5

  • Trilogia (V, G)

    Maa-artisokkatrilogia

Viinisuositus: Cortese Orange-Utan
Alkoholiton: Herukanlehtikuohu

  • Pohjoisen satoa (L, G)

    Tattiarancini, sienikreemiä, puolukkagastrique ja pikkelöityä sientä

Viinisuositus: Ainoa Ilta
Alkoholiton: Yarrow & Lingonberry juice

  • Maan povi (V,G)

    Suolakuoressa kypsytettyä selleriä, paahdettua kukkakaali-misopyreetä, puffattua riisiä ja auringonkukansiemenespuma

Viinisuositus: Ainoa Silkki
Alkoholiton: Blueberry juice

  • Kajo (V,G)

    Friteerattu ja rapea panisse, kikherne - myskikurpitsa pyre, sitruuna - sahrami kiviä ja tirokrafteri kastike

Viinisuositus: Sophie Schaal gewürstraminer
Alkoholiton: Spruceshoot lemonade

  • Kuura (V,G)

    Vaniljavaahtoa, karpalogranite, greippiä, karpalolonkerokuutioita ja marenkia

Viinisuositus: Ainoa Kaste
Alkoholiton: Yarrow juice

  • Hinta 75€
  • Viinipaketti 36,50 €
  • Alkoholiton juomapaketti 27€

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

aanaar pescetarian menu 5

  • Mettäjärvi (D, V)

    Appelsiini - yuzu marinoitua siikaa, siian mätiä, pikkelöityä retikkaa ja kuusiöljyä

Viinisuositus: Fang Des Tages riesling
Alkoholiton: Lime Kombucha

  • Pohjoisen satoa (V,G)

    Tattiarancini, sienikreemiä, puolukkagastrique ja pikkelöityä sientä

Viinisuositus: Ainoa Ilta
Alkoholiton: Yarrow & Lingonberry juice

  • Kasari (L)

    Ruiskuorrutettua taimenta, konfattuja kasviksia, maustepippuri - laakerinlehti öljyä, sitruuna geeliä ja kermainen kalaliemi

Viinisuositus: Carsin Sauvignon Gris
Alkoholiton: Apple & Seasalt lemonade

  • Kajo (V,G)

    Friteerattu ja rapea panesse, kikherne - myskikurpitsa pyre, sitruuna - sahrami kiviä ja tirokrafteri kastike

Viinisuositus: Sophie Schaal gewürstraminer
Alkoholiton: Spruceshoot lemonade

  • Talviyö (L, G)

    Variksenmarjakakkua, karviaissorbettia, maarianheinäkreemiä, marinoitua karviaista ja variksenmarjatuille

Viinisuositus: Ainoa Sametti
Alkoholiton: Sweetgrass & Fireweed juice

  • Hinta 88€
  • Viinipaketti 42,50€
  • Alkoholiton juomapaketti 27€

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

  • Mettäjärvi

    Salainen paikka, jonka jokainen paikallinen tuntee. Se on yksi Inarin erämaan hiljaisimmista järvistä ja paras kalapaikka, jonka sijaintia ei jaeta edes parhaalle ystävälle. Sieltä pyydetään kalaa myös kotipakkaseen. Tässä annoksessa siika saa rinnalleen pohjoisen happamia ja raikkaita sävyjä sekä kuusiöljyn metsäisen vivahteen.

  • Kajo

    Kajo on ensimmäinen valo pohjoisen aamussa, hetki juuri ennen kaamosta ja heti sen jälkeen, kun hehku murtaa yön sinisen. Annoksen lämpimät, tulen kaltaiset sävyt ja mausteisuus heijastavat tuota kajastusta: valon ensikosketusta pimeään, jossa lämpö ja raikkaus kulkevat rinnakkain.

  • kasari

    Kasari on avara ja tuulille altis selkä Inarijärvellä. Inarin taimenta paikalliset kunnioittavat. Kasarin rantakiville iskevä järvi, syvyyksistä nostettu taimen ja kalakeiton tutut elementit antavat tälle annokselle sen luonteen. Annos on samalla kunnianosoitus paikallisille kalastajille, jotka säätä uhmaten pitävät yllä perinnettä, jonka työtä ja taitoa arvostamme.

  • talviyö

    Talviyö on pohjoisen hiljaisin hetki – aika, jolloin marjat lepäävät lumen alla ja metsän aromit syvenevät. Annoksen tummat ja vaaleat sävyt ja maut heijastavat tuota hetkeä: pohjoisen talviyötä, jossa pimeys ja valo kulkevat rinnan.

Drinkit

"Olipa se suun mukanen, otettasko toisetki?"

_MG_6618

Aperitiivit

  • Aanaar Negroni 12,40

    Kyrö Dark Gin, Jaloviina, Cloudberry liquer,

  • Väinön Sour 12,30

    Angelica Vodka & Juice, Aquavit liquer, Lemon, Aquafaba,

  • Kuuran alla 10,50

    Jameson, maarianheinäsiirappi, sitruunaa, tonic

  • Sadon Sointu 10,80

    Jaloviina, Gustav cloudberry liquer, Cep balsamico, Seasalt, Aquafaba

alkoholittomat

  • Kaamos Negroni 10,80

    Turmeric & Ginger juice, Angelica, Spruceshoot, Roasted citrus liqued