Restaurant AANAAR_logo_kulta-valkoinen tekstilla_200x250px

À la carte

Kesän menu

Alkuun

  • Kajastus (G, D, V) 16€

    Porkkanatartar, puffattu porkkanasipsi, sitruunaverbenageeliä, nokkosemulsiota ja purjontuhkaöljyä

Viini:Ainoa Aava
Olut: Hailuodon Spezial Lager
Alkoholiton: Lime Kombucha

  • Pesä (D, G, V) 16€

    Rapea perunapesä täytettynä kesän kasviksilla, fermentoitua valkoista parsaa, kantarellihummusta ja parsavaahtoa

Viini: Frühroter Veltliner
Olut: Hailuodon Laakeri
Alkoholiton: Aurorakuohu

  • Pöpelikkö (D, G) 19€

    Yrteillä ja jaloviinalla marinoitu porocarpaccio, pikkelöityä kantarellia, puolukkageeliä, puffattua tattaria ja kuusimajoneesia

Viini: Weemala Pinot Noir
Olut: Tornion Red Ale
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu

  • Lipan lumo (L) 19€

    Savusiikaterriini, siianmätiä, saaristolaisleipäsipsi, pikkelifenkolia, rapeaa retiisiä, herukanlehtivaahtoa ja tilliöljyä

Viini: Schmitges Spätburgunder Rose
Olut: Hailuodon vehnä
Alkoholiton: Herukanlehtikuohuva

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

seuraavaksi

  • Kielas (L) 42€

    Grillattua poron ulkofileetä, paistettua poron kieltä, kumpusta, paistettua tattia, puolukka-balsamicokastiketta, katajanmarja–puikulapyreetä, tattisipsi ja mustikkajäkälää

Viini: Bedoba Saperavi
Olut: Tornion Hunaja Bock
Alkoholiton: Variksenmarjamehu

  • KASARI (L, G) 38€

    Grillattua Inarijärven taimenta, bouillabaisse-kastike, kukkakaali– tonkapapupyree, uusia perunoita ja grillattua porkkanaa

Viini: Finca Bacara Yeya
Olut: Tornion Hilla Blanc
Alkoholiton: Väinönputkimehu

  • Appura (L) 36€

    Oluttemperoitua Inarijärven ahventa, etikalla maustettua perunaa, raikasta hernesalaattia ja savukalahollandaisekastike

Viini: Schmitges Spätburgunder rose
Olut: Tornion Lapland Lager
Alkoholiton: Sitruunalimonadi

  • Korea kesä (D, G, V) 27€

    Confit-kypsennettyä ja hiillostettua purjoa, kvinoa-kasvispaistosta, grillattua terttutomaattia, varsiparsakaalia, auringonkukansiemencrumblea, pikkelöityä kuusenkerkkää ja kimchi-vinaigrettea

Viini: Champalou Vouvray
Olut: Hailuodon Polaris Lager
Alkoholiton: Omena- & Merisuolalimonadi

  • Hiillos (L, G) 39€

    Grillattu marmorinaudan ulkofilee, valkosipuli-chiliöljyllä maustettua grillattua sydänsalaattia, selleripyreetä, paahdettua terttutomaattia ja luuydinmaustevoita

Viini: Rosso di Montalcino Col d’Orcia
Olut: Tornion Red Ale
Alkoholiton: Mesimarjakuohuva

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

loppua kohti

  • Suviyö (G, L) 17€

    Tyrnileivos, kahvikreemiä, hillageeliä, hillajäädykettä, marinoitua hillaa ja Italian marenkia

Viini: Ainoa Valokki
Alkoholiton: Hillamehu

  • Savusauna (G, L) 17€

    Koivunlehtisorbettia, tervabavaroisea ja salmiakkia

Viini: Ainoa Vaapukka
Alkoholiton: Mesimarjakuohuva

  • Puutarha (D, G) 17€

    Suklaabrownie, pistaasijäätelöä, marinoitua raparperia ja mansikoita

Viini: Ainoa Suven Taika
Alkoholiton: Lemmenjuoma

  • Terassiherkku (G) 15€

    Jukolan kuusenkerkkächeddaria, Peltola-sinihomejuustoa, valkohomejuustoa, puolukkacurdia ja siemennäkkäriä

Viini: Quinta de la Rosa Tawny Port
Alkoholiton: Mesimarjakuohuva

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

Special Event: YUNGMIQU

Concert: 15.08.2024 22:00.

IJAHIS IDJA OVDAFEASTA – IJAHIS IDJA ETKOT – IJAHIS IDJA PRE-PARTY

Free entrance – Vapaa Pääsy

Last table reservations at 19:00.