Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.
Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.
Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.
Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.
Savustettua poron sydäntä, puolukkaa, marinoituja sieniä ja poron luuydintä
Viinisuositus: Case Pinot Nero
Alkoholiton: Mustikkamehu
Paistettua oman järven kalaa, puikulapyreetä, tillikermakastike ja kauden juureksia
Viinisuositus: L’avi Arrufi Blanco
Alkoholiton: Aurorakuohu
Suklaasorbettia, marjageeliä, kauramaitovaahtoa ja valkosuklaalastuja
Viinisuositus: La Rosa LBV Port
Alkoholiton: Lemmenjuoma
Poron talvilaidunpaikka
Vieressä virtaavan Juutuanjoen tavoitelluin saalis on elokuussa jokeen kutemaan nouseva taimen. Kirkkaanpunalihainen taimen on makumatka paikalliseen ruokakulttuuriin.
Hilla on meidän omaa superfoodia. Perinteisesti sitä syödään leipäjuuston, kermavaahdon tai jäätelön kera. Aanaarissa käytämme hillaa monipuolisesti ruuissa ja myös esimerkiksi teessä.
Inarin siika on kirkkaassa ja syvässä vedessä elänyt, jonka vuoksi sen liha on maukasta. Siika on yksi yleisimpiä paikalliseen pöytään päätyvistä kalalajeista.
Poronkuu on poron rasvaa, josta saadaan paljon poron makua ruokaan. Kumpus, eli veripalttu, on erityisesti poroerotuksien aikaan keitetty herkkuruoka täynnä energiaa.
Puolukka on Suomen luonnonmarjoista tärkein. Puolukassa on paljon kehon terveyttä edistäviä vaikutuksia ja erityisesti pohjoisen valoisassa kesässä kasvanut puolukka sisältää runsaasti tulehduksia ehkäiseviä ravinteita.
Pikkelöityä siikaa, siianmätiä, marinoitua sipulia, kalakermaa
Viinisuositus: Savoie Apremont Cuvée
Alkoholiton: Väinönputkimehu
Savustettua tofua, merileväkaviaaria ja marinoitua merilevää
Viinisuositus: Hewitson Gun Metal Riesling
Alkoholiton: Aurorakuohu
Männyllä savustettua poroa, paahdettua sipuli-sienipyreetä, kumpusta, herkkutattia ja puolukka-punaviinikastiketta
Viinisuositus: Rocim Alicante Bouschet
Alkoholiton: Kuusenkerkkäkuohu
Kahvijäätelöä, puolukkagranitaa ja puolukkamarenkia
Viinisuositus: Ainoa Kaamos
Alkoholiton: Luomu Puolukkamehu
Heinällä savustettua punajuurta, vuohenjuustoa, ruisoksia, pikkelöityä mustikkaa ja hillavinegrettiä
Viinisuositus: Vogt Pinot Gris
Alkoholiton: Hillamehu
Savustettua tofua, merileväkaviaaria ja marinoitua merilevää
Viinisuositus: Hewitson Gun Metal Riesling
Alkoholiton: Aurorakuohu
Paahdettua juuripersiljaa, pikkelöityä punajuurta, mustajuurisipsiä ja “sweet and sour” porkkanakastiketta
Viinisuositus: Ainoa Silkki
Alkoholiton: Puolukkalimonadi
Suklaasorbettia, marjageeliä, kauramaitovaahtoa ja valkosuklaalastuja
Viinisuositus: La Rosa LBV Port
Alkoholiton: Lemmenjuoma
Kyrö Dark Gin, Tyrnilikööri, Porkkanamehu, Rakuunasiirappi
Kaamosviini, Bivrost gin, Glögisiirappi, Tonic
Mustikkavodka, Aquafaba, Sitruunamehu, Ruusunjuurisiirappi
Aquavit likööri, Holiton stout, Martini Rosso, Tatti balsamico
Espressovodka, Kanelilikööri, Maarianheinäsiirappi, Tonic
Bivrost Aquavit, Omena & Vanilja -likööri, Luumumehu, Appelsiinimehu
Oat & Caramel -likööri, Butterscotch -likööri, Puolukka, Kaurakerma
Espresso, Bivrost Asgard, Maito, Ruokosokeri
Loimu gin, Väinönputkimehu, Kuuma vesi, Puolukka
Kaakao, Suolakinuski-kaurakerma, Karpalolikööri
Rommi, LBV Portviini, Lemmenjuoma, Maarianheinäsiirappi
Väinönputkimehu, Hillamehu, Tumma olut (alkoholiton), Tatti balsamico
Mustikkamehu, Aquafaba, Sitruunamehu, Ruusunjuurisiirappi
Hillamehu, Hillahillo, Kaurakerma, Kauramaito
Osoite:
Saarikoskentie 2, 99870 Inari
Puhelinnumero:
+358 40 841 1141
Sähköposti:
juutua@wildernesshotels.fi