Restaurant AANAAR_logo_kulta-valkoinen tekstilla_200x250px

sesongin
menu

Koe Inarin erämaa kaikilla aisteilla

Sesongissa nyt

Aanaarin menussa maistuvat pohjoisen vuodenajat ja antimet. Kokeilemme jatkuvasti uusia tapoja yhdistää perinteisiä paikallisia raaka-aineita moderneihin annoksiin.

Mikään ei maistu niin hyvälle kuin paikallisesti tuotettu illallinen kesäillan auringon helmeillessä Juutuanjoen pinnalla. Talvella Juutuanjoen yllä tanssivat revontulet tekevät kokemuksestasi ikimuistoisen.

Anna meidän viedä sinut makumatkalle läpi puhtaan Inarin luonnon.

IMG_5041

menulla

Luonto ympärillämme

Previous slide
Next slide

Metsästä lautaselle – luonnosta lasiin

Rakennamme menumme vuodenajan ja paikallisten raaka-aineiden mukaan. Menu vaihtuu kaksi kertaa vuodessa peilaten luonnossa tapahtuvia muutoksia. Tutustu sesongin menuuseen ja varaa pöytä.

Aanaar menu

Paikallista ruokaa Inarista

Aanaar Menu 3

  • Pöpelikkö (D, G)

    Yrteillä ja jaloviinalla marinoitu porocarpaccio, pikkelöityä kantarelliä, puolukkageeliä, puffattua tattaria ja kuusimajoneesia

Viinisuositus: Weemala Pinot Noir
Alkoholiton: Kuusenkerkkämehu

  • Kasari (L, G)

    Grillattua Inarijärven taimenta, bouillabaisse -kastiketta, kukkakaali-tonkapapupyreetä, uusia perunoita ja grillattua porkkanaa

Viinisuositus: Finca Bacara Yeya
Alkoholiton: Väinönputkimehu

  • Suviyö (L, G)

    Tyrnileivos, kahvikreemiä, hillageeliä, hillajäädyke, marinoitua hillaa ja italialaista marenkia

Viinisuositus: Ainoa Valokki
Alkoholiton: Hillamehu

  • Hinta 72€
  • Viinipaketti 27,90 €
  • Alkoholiton juomapaketti 18€

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

  • PÖPELIKKÖ

    Villi ja vehreä metsä, jossa polut katoavat ja luonto ottaa vallan. Siellä liikkuu poro, nousevat sienet ja kypsyvät marjat. Pöpelikkö on makumatka suomalaiseen metsään – arvaamaton mutta täynnä aarteita.

  • Kasari

    Yksi Inarijärven tunnetuista selkävesistä – avoin ja laaja alue, jonka nimi on usein paikallisten kalastajien puheissa. Se on yksi niistä paikoista, joihin liittyy vahvoja muistoja ja tarinoita Inarijärven ääreltä

  • Suviyö

    Pohjoisen yöttömässä yössa ei luonto lepää. Sen ainutlaatuinen valo tekee marjoista erityisen ravinnerikkaita – pohjoisen kesän puhtaimpia makuja.

  • Lipan lumo

    Lippa on perinteinen siianpyydys – tuttu näky kalastajien käsissä Inarijärvellä. Siika saa tässä annoksessa arvoisensa roolin pohjoisten makujen rinnalla.

  • Kajastus

    Yöttömän yön pehmeä valo viipyilee maisemassa – ei täysin päivä, ei täysin yö. Kajastus on pohjoisen öiden hentoa hehkua, joka antaa oman värinsä ja jättää jälkensä myös makuihin.

  • Kielas

    Koivikkoa kasvava ylänne, joka halkoo tunturien maanselkää – hiljainen reitti, jonka tuntevat niin porot kuin kulkijat. Se on osa maisemaa ja elämäntapaa, jossa pohjoinen perinne ja luonnon rytmi kulkevat rinnakkain.

  • Savusauna

    Kesäinen savusauna on hetki, jossa aika pysähtyy. Koivujen vihreys, lämmin savu ja tervan tuoksu täyttävät ilman, ja hiljaisuus kietoo ympärilleen. Koivunlehden raikkaus, savun pehmeys ja salmiakin syvyys vievät suoraan siihen hetkeen.

Aanaar Menu 5

  • Lipan lumo (L)

    Savusiikaterriini, siianmätiä, saaristolaisleipäsipsi, pikkelifenkolia, rapeaa retiisiä, herukanlehtivaahtoa ja tilliöljyä

Viinisuositus: Schmitges Spätburgunder Rose
Alkoholiton: Herukanlehtikuohuva

  • Kajastus (G, D, V)

    Porkkanatartar, puffattu porkkanasipsi, sitruuna-verbenageeliä, nokkosemulsiota ja purjontuhkaöljyä

Viinisuositus: Ainoa Aava
Alkoholiton: Lime Kombucha

  • Kielas (L)

    Grillattua poron ulkofilettä, paistettua poron kieltä, kumpusta, paistettua tattia, puolukka-balsamicokastiketta, katajanmarja-puikulapyreetä, tattisipsi ja mustikkajäkälää

Viinisuositus: Bedoba Saperavi
Alkoholiton: Variksenmarjamehu

  • Pre-Dessert

    Väinönputkea, maarianheinää ja tattia

  • Savusauna (L, G)

    Koivunlehtisorbettia, tervabavaroisea ja salmiakkia

Viinisuositus: Ainoa Vaapukka
Alkoholiton: Raparperikuohuva

  • Hinta 95€
  • Viinipaketti 44,20€
  • Alkoholiton paketti 24€

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

Aanaar Vegetarian
Menu 5

  • Pesä (G, D, V)

    Rapea perunapesä täytettynä kesän kasviksilla, fermentoitua valkoista parsaa, kantarellihummusta ja parsavaahtoa

Viinisuositus: Frühroter Veltliner
Alkoholiton: Aurorakuohu

  • Kajastus (G, D, V)

    Porkkanatartar, puffattu porkkanasipsi, sitruunaverbena-geeliä, nokkosemulsiota ja purjontuhkaöljyä

Viinisuositus: Ainoa Aava
Alkoholiton: Lime Kombucha

  • Korea kesä (G, D, V)

    Confit-kypsennettyä ja hiillostettua purjoa, kvinoa-kasvispaistosta, grillattua terttutomaattia, varsiparsakaalta, auringonkukansiemencrumblea, pikkelöityä kuusenkerkkää ja kimchi-vinaigrettea

Viinisuositus: Champalou Vouvray
Alkoholiton: Omena- & Merisuolalimonadi

  • Palate cleanser

    Herukanlehti

  • Puutarha (G, D, V)

    Suklaabrownie, pistaasijäätelöä, marinoitua raparperia ja mansikoita

Viinisuositus: Ainoa Suven Taika
Alkoholiton: Lemmenjuoma

  • Hinta 75€
  • Viinipaketti 47,50€
  • Alkoholiton juomapaketti 24€

Keittiössämme leivotaan päivittäin leipää, joten kaikki annokset valmistetaan tilassa, jossa käsitellään gluteenia. Pyydä gluteenitonta leipää tarvittaessa. Allergioiden varalta kysy annosten ja juomien raaka-aineet henkilökunnalta. Käytämme myös epätavanomaisia raaka-aineita, esim. koivua.

Kaikki käyttämämme liha on kotimaista. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Lumiporo, Inarijärven kalastajat, Culinari, iKiFood ja Lapin Sara sekä paikalliset kerääjät.

G – gluteeniton, L – laktoositon, D – maidoton, V – kasvis

  • Pesä - Nest

    Pesä on suoja ja kasvuympäristö – paikka, jossa uusi saa alkaa. Rapea perunapesä kätkee sisäänsä kesän kirkkaimmat maut

  • Kajastus

    Yöttömän yön pehmeä valo viipyilee maisemassa – ei täysin päivä, ei täysin yö. Kajastus on pohjoisen öiden hentoa hehkua, joka antaa oman värinsä ja jättää jälkensä myös makuihin.

  • Korea kesä

    “Korea” voi olla kaunis, värikäs tai näyttävä – aivan kuten pohjoinen kesä. Lyhyt mutta täynnä valoa, sävyjä ja elämää. Ja pieni vivahde Koreaa maussa – yllättävä, mutta sopiva.

  • Puutarha

    Puutarha on kesän makumuisto – paikka, jossa makeus kypsyy auringossa ja värit puhkeavat esiin. Siellä raparperi kirpaisee, mansikka makeuttaa ja vihreä viipyy hetken kielellä.

Drinkit

"Olipa se suun mukanen, otettasko toisetki?"

IMG_8678

Aperitiivit

  • Ahonlaita 10,80

    Väinönputkivodka, nokkossiirappi, lime ja vichy

  • Valokki sour 11,50

    Bivrost Aquavit, hillaviini, hillamehu, sitruunaa ja aquafabaa

  • puskajuoma 10,80

    Napue Gin, vadelmaviini, siankärsämömehu, ruusunjuurisiirappi ja vichy

  • pohjolan pouta 11,50

    Kyrö Dark Gin, tyrniä, vaniljasiirappia, sitruunaa ja aquafabaa

Cocktailit

  • ikivihreä 11,50

    Kyrö Dark Gin, Martini Bianco, ruusunjuurisiirappi, kuusenkerkkämehu ja tonic

  • Vihtamojito 10,50

    Mustikkavodka, lime, vichy, mintun- ja koivunlehdet

  • korven kaiku 10,80

    Jaloviina, tattiliemi, tattibalsamico, tumma olut ja omenamehu

  • Hillasumppi 10,50

    Bivrost Espresso -likööri, hillalikööri, hillamehu ja kaurakerma

  • Rohdokki 10,80

    Kattila Absinthe, ruusunjuurisiirappi, sitruunaa, oliiviöljy ja sitruunalimonadi

alkoholittomat

  • hillasour 10,80

    Hillamehua, sitruunaa ja aquafabaa

  • Mustikkamojito 10,80

    Mustikkasiirappi, lime, vichy, mintun- ja koivunlehtiä

  • Niittypaahto 10,80

    Espresso, maarianheinäsiirappi ja kaurakerma

Special Event: YUNGMIQU

Concert: 15.08.2024 22:00.

IJAHIS IDJA OVDAFEASTA – IJAHIS IDJA ETKOT – IJAHIS IDJA PRE-PARTY

Free entrance – Vapaa Pääsy

Last table reservations at 19:00.